Acnélittekens

Acnéontstekingen kunnen schade aanbrengen in de diepere huidlagen. Bij sommige mensen is de huid niet in staat de schade van acné goed te herstellen. De huid blijft oneffen. Er zijn putjes aan de oppervlakte te zien. Deze putjes verschillen vaak in diepte. 

Om acnélittekens minder opvallend te maken kan de bovenste huidlaag dunner gemaakt worden waardoor de putjes minder diep worden. Dit gebeurt met peelings. 

Hiernaast verbetert de huid met acnélittekens als de diepere huidlaag gestimuleerd wordt om nieuw collageen (bindweefsel) aan te maken. Dit kan d.m.v. peelings en met het LPG apparaat bereikt worden.

 

Plan een GRATIS huidconsult >

 

Hoe werkt een peeling en het LPG apparaat?

Een peeling is een vloeistof die op de huid aangebracht wordt en z’n werk doet op het niveau in de huid waar de specifieke peeling voor bestemd is. De ene peeling voelt heel warm en een andere peeling juist wat prikkelig. Sommige peelings moeten verwijderd worden met water en bij andere stopt de werking vanzelf. Om acnélittekens te verminderen gebruiken we glycolzuurpeeling, Jessner en TCA.

Het LPG apparaat gebruiken we om het bindweefsel te masseren. Ook hierbij wordt de aanmaak van collageen en elastineweefsel extra gestimuleerd wat celvernieuwing teweeg brengt. 

Effecten zijn snel zichtbaar. Het verbeterende effect van de huid werkt nog 3 tot 6 maanden door. 

 
Vóór de behandeling

Peelings zijn het meest veilig en effectief op een huid die niet gebruind is door de zon. Zorg er daarom voor dat u 4 weken voorafgaand aan een behandeling niet blootgesteld bent aan de zon, zonnebank of zelfbruiner. 

Om de huid voor te bereiden op de peelings adviseer ik u producten van Lira Clinical te gebruiken. Bij sommige van deze producten moet de frequentie van het gebruik thuis eerst opgebouwd worden.  Bij mensen die gevoelig zijn voor pigmentaanmaak adviseer ik ook een pigmentonderdrukkend product van Lira. Het is van belang dat ik ervan op de hoogte gesteld wordt als u medicijnen gebruikt waarbij de huid dunner wordt of waarbij de huid lichtovergevoelig wordt.


De behandeling

Een behandeling duurt tussen de 30 en 60 minuten. De huid wordt eerst grondig gereinigd waarna de peeling wordt aangebracht. Bij een combinatiebehandeling kan het zijn dat eerst op het bindweefsel wordt gewerkt met het LPG-apparaat. Als laatste wordt altijd afgesloten met een huidcrème en zonnecrème met factor 30.


Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling roder van kleur zijn en licht gezwollen. Dit neemt dezelfde dag nog af. In de dagen na de peeling kan de huid wat gaan vervellen. Kleine velletjes komen los van de huid. Dit kan tot wel 2 weken duren. 

Omdat de huid uit balans is gebracht tijdens de behandeling is het van belang dat u thuis de huid weer terug in balans brengt. Dit doet u met de Bio producten van Lira Clinical. De ingrediënten in deze producten zijn er allemaal op gericht de huid te herstellen en te hydrateren. Zodra uw huid weer ‘normaal’ aanvoelt en geen schilfers meer heeft, kunt u de andere producten weer gaan gebruiken om de huid voor te bereiden op de volgende peeling. Uiteraard gebruikt u gedurende het gehele behandelproces een zonnecrème met factor 30 of hoger. 


Te verwachten resultaat

Binnen 2 weken ziet u al verbetering in huidstructuur en huidteint, maar het eindresultaat wordt pas na enkele maanden goed zichtbaar doordat de aanmaak van nieuwe cellen een proces is dat langer duurt. Het resultaat dat in de diepere lagen behaald wordt merkt u aan de stevigheid van de huid. De uiterlijke verbetering is zichtbaar door de gladdere structuur van de huid en de stralende huidteint.

 
Aantal benodigde behandelingen

De peelings worden gegeven in een kuur van 6 keer iedere 2 weken. Het LPG kan in dezelfde behandeling toegepast worden.

Om het behaalde effect te behouden raad ik u onderhoudsbehandelingen aan. Afhankelijk van uw wensen stellen we samen de frequentie en het soort behandeling hierin af. Een peelingkuur kan maximaal 2x per jaar en een LPG/bindweefsel behandeling kan het hele jaar door gedaan worden.

 
Vergoeding door de zorgverzekeraar 

Behandelingen van acnélittekens vallen voor de verzekering onder acnétherapie in het gezicht en worden tot een bepaald bedrag vergoed uit de aanvullende verzekering. Kijk in uw polisvoorwaarden of uw aanvullende verzekering acnétherapie vergoedt en tot welk bedrag of klik hier voor een overzicht van acnetherapie-vergoedingen bij alle zorgverzekeraars.
Huidzorg De Ronde Venen is erkend door alle zorgverzekeraars en is aangesloten bij de beroepsvereniging NVH en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici wat vaak een voorwaarde is van de zorgverzekeraar voor vergoeding.


Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.

Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen.

I.v.m. wetgeving is het noodzakelijk dat bij het intakegesprek met een minderjarige een ouder/verzorger meekomt.

Het intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Behandeling Tarief per behandeling
Intake Gratis
Lira Clinical Peeling €67,-
LPG endermologie® vanaf €19,-

 

Bovengenoemde prijzen zijn per behandeling en indicatief. Grootte van het behandelgebied en benodigde tijd zijn daarin factoren.

 

Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram