logo-huidzorg

Steunkousen aanmeten

steunkousen-aanmeten-1steunkousen-aanmeten-2

Wanneer u last heeft van de volgende klachten of het volgende op u van toepassing is, kan het raadzaam zijn steunkousen ofwel therapeutische elastische kousen, aan te laten meten.

- Zwaar aanvoelende benen;
- Vermoeide benen;
- Verdikte enkels/voeten of benen;
- Spataderen;
- Voor een lange vliegreis;
- Bij lymfoedeem;
- Bij CVI;
- Trombosebeen;
- Langdurige wond;
- Bij lipoedeem;
- Mensen met een staand beroep;
- Mensen met familiaire aanleg voor spataders.

De werking van de kousen
Kousen zorgen voor druk van buitenaf waardoor de vochtproductie in de weefsels wordt geremd. Hiernaast helpen steunkousen de bloedsomloop te stimuleren waardoor bovenstaande klachten vaak effectief worden verminderd of zelfs kunnen worden opgeheven.

Het aanmeten van de kousen
Als bij het intakegesprek meteen duidelijk is dat u kousen komt aanmeten, kan dit direct gebeuren. We meten dan de arm(en) of ben(en) en bespreken met u wat u nodig heeft danwel wenst. Wij proberen de kous(en) dezelfde dag nog te bestellen en leveren deze binnen twee weken. We bellen u om een afspraak te maken om de kousen op te halen.

Vergoeding
Er worden op dit moment bij de meeste verzekeraars twee paar kousen per jaar vergoed. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van een arts. Ook wijzen wij erop dat kousen onder het eigen risico van de verzekering vallen. Voor het aanmeten van de kousen wordt één maal een behandeling gedeclareerd van uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Bent u niet aanvullend verzekerd dan kost het aanmeten u een maal per jaar €40,00